Kertépítés

 Amikor fát ültetünk, azzal a béke és a remény magvait plántáljuk a földbe.

Tereprendezés

A megálmodott kert kialakításának első lépése a tereprendezés. Az adott területről el kell távolítani a hulladékot, építési törmeléket, kivágni az elpusztult fákat, kiirtani a gyomot, a parlagfüvet és az elburjánzó bozótot, figyelve arra, hogy a már meglévő növények ne sérüljenek. A gépi és kézi tereprendezés során lehet kialakítani a kert terepszintjeit, illetve gondoskodni a talajcseréről. Cégünk több korszerű és professzionális földmunkagéppel rendelkezik, amelyek garantálják a gyors és megbízható munkát.

Talajjavítás

Hiába ülteti be a kertjét zöldségekkel vagy virágokkal, semmi sem marad meg? Ha a növények nem fejlődnek rendesen, vagy hamar elpusztulnak, lehetséges, hogy kertjének földje már teljesen kimerült, és nem tartalmaz elegendő tápanyagot. Ennek hiányában pedig ültethet bármilyen gyönyörű virágot vagy nagy gyümölcshozammal kecsegtető fát; nem fogja elérni a kívánt eredményt. A megfelelő vízellátáson kívül - ugyanúgy, mint nekünk magunknak - növényeinknek is szükségük van a megfelelő tápanyagokra ahhoz, hogy egészségesen fejlődjenek. Kertépítő cégünk vállal talajjavítást; kizárólag szerves eredetű trágyát használunk, így nem kell attól félnie, hogy káros anyagok jutnak a földbe.

Térburkolat-készítés

Munka után szívesen hátramenne a kert végébe gyönyörködni a virágokban, megnézni, mennyit nőtt a paprika, vagy figyelni a kerti tóban úszkáló halakat? Ha nincs kiépítve az udvaron a térburkolat, ehhez át kell vágnia a füvön, ami például eső után nem a legkellemesebb tevékenység. Cégünk a növényültetés és gyeptelepítés mellett vállal többek közt térburkolat-készítést is gyalogjárdára, teraszra vagy épp a medence köré. Számtalan féle színű és stílusú kültéri járólap körül választhat, így teljesen személyre szabhatja kertjét. Ahhoz, hogy a térburkolat ellenálljon az időjárási körülményeknek, körültekintően kell kiválasztani a beépített anyagokat - így, ha ön nem ért ehhez, érdemes mindezt szakemberre bíznia, ha tartós eredményt szeretne.

Kertitó- és csobogóépítés

Egy kerti tó vagy csobogó teljesen megváltoztatja a kert arculatát: sokkal elegánsabbá, izgalmasabbá teszi azt, és segítségével úgy érezheti, mintha egy békés, nyugodt tóparti kisvárosban lakna akkor is, ha valójában a belváros közelében él. A kerti tóba akár halakat is telepíthet, így egy darabka természet költözik az otthonába. Azonban ahhoz, hogy a tó vagy a csobogó sokáig szép legyen, annak szakszerű kiépítésére van szükség. Ha szeretné feldobni a kertjét, bízza ránk a feladatot! Nézze meg Referenciáink között, milyen kerti tavakat terveztünk eddig, hogy ihletet nyerhessen; de természetesen egyedi elképzeléseket is megvalósítunk.

Támfalépítés

A támfalépítés ideális és helytakarékos megoldás a kertben lévő szintkülönbségek áthidalására. Ráadásul az építmény mint dekorációs elem is megállja a helyét. A támfal többféle anyagból készülhet, például betonból, sziklából, rönkfából; így lehetősége van arra, hogy azt saját stílusa és elképzelései alapján alakítsa ki. Ahhoz, hogy a földfelszín felett található falrész kibírja a terhelést, a földfelszín alatt található sávalapot kellő szakértelemmel kell kialakítani; ezért mindezt érdemes egy rutinos kertépítőre bíznia.

Sziklakertépítés

A sziklakert izgalmas látványt nyújt az udvaron, és annak igazi dísze lehet, azonban csak akkor, egy szakember egy működő koncepció alapján, bizonyos szabályok betartásával alakítja ki. Ennek hiányában ugyanis nem lesz más, mint néhány földkupacra hajigált kő közé telepített növények halmaza. Így, ha igazán különleges megoldást szeretne kertjébe, bízza inkább profi kertészekre a sziklakertépítést.

Füvesítés

Mindenki másképp hasznosítaná az udvarát: van, aki virágtengerrel venné körül a házat, más egy kis konyhakertet szeretne, hogy mindig legyen friss paradicsom és paprika a reggelihez, megint más viszont megtartaná a nagy, szabad területet, ahova nyaranta kifeküdhet napozni, baráti sütögetéseket rendezhet, vagy ahol a kutya futkározhat. Ha ön is az utóbbiak közé tartozik, telepítsen gyepszőnyeget kertjébe, így az anélkül lesz elegáns és esztétikus, hogy bármi elfoglalná a szabad területet. Kertészcsapatunk vállal fűmagvetést, gyepszőnyegterítést, és a gyep karbantartását is elvégezzük ön helyett. Hatalmas változást érhet el a füvesítéssel, főként, ha nagy területű kertje van: a ház környezete sokkal esztétikusabbá válik, így reggelente máris jobb kedvvel indulhat a munkába, elég egy pillantást vetnie a gyönyörű zöld gyepre.

Növényültetés

Ha nem gyepszőnyeggel szeretné beteríteni az udvart, hanem inkább színpompás virágokat ültetne, vagy zöldségeket, gyümölcsöket, fűszernövényeket termesztene, nem mindegy, mit hova telepít. Hiszen, ha nem tudja, melyik növénynek mire van szüksége; melyik szereti a tűző napfényt, és melyik inkább az árnyékot; mely fajokat nem ajánlott egymás mellé telepíteni; hiába ültet szebbnél szebb virágokat a kertbe, azok nem sokáig díszítik majd azt. Profi kertészekből álló csapatunk tisztában van a fentiekkel, így gondoskodik arról, hogy kertje minél tovább teljes szépségében pompázhasson.

Öntözörendszer-telepítés

Ahhoz, hogy a frissen telepített gyep sokáig szép maradhasson, rendszeresen karban kell tartani. Nyáron különösen oda kell figyelni az öntözésre, hiszen a növények vízszükséglete ilyenkor megnövekszik. Ha elmulasztja a locsolást, a gyep könnyen kiszáradhat, kiéghet; és az egykor gyönyörű kert kopár pusztasággá változik. Locsolni viszont kevesen szeretnek, hiszen ha nagy a kert, sok időt vehet igénybe. Egy automata öntözőrendszer leveszi ezt a problémát a válláról. Beállíthatja, mikor kapcsoljon be és ki az öntözés, így anélkül tarthatja karban a gyepet, hogy esténként órákat állna a kertben slaggal a kezében.